Belodedici şi Mulţescu, printre invitaţii speciali la Cupa Viitorul

Clubul Sportiv Viitorul Zalău organizează în perioada 18 – 21 august Cupa care-i poartă numele, fiind sărbătorită în acest an cea de-a zecea ediţie. Managerul clubului, Daniel Sabou, intenţionează să fie o ediţie specială, astfel că nici în acest an nu vor lipsi nume importante din fotbalul românesc. Unul dintre invitaţii de marcă ai competiţiei va fi Miodrag Belodedici, singurul fotbalist român care a câştigat Cupa Campionilor cu două echipe diferite: Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad. Fosta glorie a fotbalului românesc a mai fost prezent în Sălaj în urmă cu doi ani, la evenimentul „Respect pentru Şimleu”, organizat de deputatul Lucian Bode şi primarul oraşului de sub Măgura, Septimiu Ţurcaş.

„Va fi o onoare pentru antrenori, dar mai ales pentru copii să aibă alături un astfel de personaj din fotbalul românesc. Belodedici a fost şi rămâne un exemplu pentru toţi fotbaliştii generaţiei de azi. Având în vedere că va fi a zecea ediţie, ne dorim să fie un eveniment mai special decât în anii anteriori şi sperăm să reuşim acest lucru”, ne-a declarat Daniel Sabou.
Belodedici a început fotbalul în 1978, la Minerul Moldova Nouă, iar patru ani mai târziu s-a transferat la Steaua Bucureşti, pentru care a evoluat timp de şase ani. Între anii ’89 – ’92 a evoluat la Steaua Roşie Belgrad, după care a ajuns în Spania, la Valencia. A mai trecut pe la echipele Villareal, FC Atlante, iar în 1998 a revenit la Steaua, pentru care a evoluat până în 2001, când s-a retras din activitate. Sub tricoul echipei naţionale a bifat 53 de apariţii, înscriind cinci goluri.
Antrenorul Gheorghe Mulţescu se numără şi el printre invitaţii speciali ai ediţiei din acest an a Cupei Viitorul, tehnicianul originar din judeţul Teleorman urmând să fie prezent în premieră în judeţul Sălaj.
Mulţescu a evoluat în perioada 1963 – 1979 la echipa de tineret a Stelei, iar până în 1989, când pus capăt carierei de jucător a mai evoluat la Jiul Petroşani, Dinamo Bucureşti, CSM Suceava, Autobuzul Bucureşti şi UTA Arad. La echipa naţională a avut 15 apariţii, marcând trei goluri. Mulţescu a devenit antrenor în 1990, prima sa echipă fiind Dinamo Bucureşti, pe care a mai antrenat-o de două ori în cei 24 de ani. 20 de echipe a pregătit Mulţescu până în 2013, când şi-a reziliat contractul cu Dinamo Bucureşti.

 

Leave a Comment